Bemester Veenhuis 14 m3 + luchtdrukwisselsysteem

De hondegang tank heeft een inhoud van 14.000 ltr. en is uitgerust met een inwendig mixsysteem om bij toevoeging van de nitrificatieremmer Piadin dit goed
door de mest te mengen. Verder is de tank uitgevoerd met Michelin 1050/50R 32 Mega XBIB banden. De tank is voorzien van een bandenspanning drukwisselsysteem waardoor de bandenspanning in het veld tot een minimum toelaatbare bandenspanning ingesteld kan worden. Hierdoor wordt de druk op de grond 1,05 kg per vierkante centimeter. Daardoor wordt de bodemverdichting tot een minimum beperkt wat resulteert in een betere gewas doorgroei.

Deze tank is uitgevoerd met een de door Veenhuis nieuw ontwikkelde centrifugaalpomp in de zuigarm gecombineerd met een 10” putslang waardoor de vultijd aanzienlijk gereduceerd wordt.

Deze tank is voorzien van een Veenhuis Euroject 3000 waardoor de mest, gecombineerd met een proportionele kouterdruk regeling  en automatische mestdosering, op de gewenste diepte geïnjecteerd wordt en de mestverdeling per hectare optimaal is.